Producătorul de termopane Gealan, înghiţit de concurentul Veka. Cât cântăreşte piaţa de ferestre şi uşi din PVC în România

Data publicării:
veka gealan

Producătorul de termopane Gealan a fost cumpărat de un concurent - Veka. Tranzacţia s-a făcut la nivel european, ceea ce implică şi afacerile celor două companii în România. Ambele activează în România de mai mulţi ani, dar Gealan este un jucător mai puternic, deţine o treime din piaţă şi rulează afaceri de 30 de milioane de euro, dublu faţă de Veka.

Gealan are şi o fabrică de termopane în Bucureşti, pe când Veka este doar importator. Împreună, cele două companii vor face vânzări de 1 miliard de euro pe pieţele europene. Cea din România este încă destul de redusă, are o valoare de circa 400 de milioane de euro.

Piaţa de termopane şi-a atins vârful în 2007, când trecea de 700 de milioane de euro. După 2008, odată cu scăderea pieţei imobiliare şi reducerea noilor construcţii, piaţa s-a redus continuu şi abia anul trecut a dat semnale de stabilizare.

Producătorii de ferestre şi uşi din PVC depind în mare măsură de marile proiecte de construcţii, pentru că românii îşi schimbă rar tâmplăria din casă.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri