Profit de un milion de euro cu zero angajați

Data publicării:
parc industrial oradea

Întins pe 120 de hectare, primul parc industrial din Oradea este administrat de firma EuroBusiness Park SA, al cărei unic acţionar este Primăria.

Prima societate din istoria municipiului ce a înregistrat profit fără să aibă angajați!”, spune Delia Ungur, managerul parcului industrial din Oradea. „Cu 15 milioane de euro investiții publice, din care 7 milioane de euro fonduri europene nerambursabile, s-au atras în Oradea investiții private de 180 de milioane de euro”, arată Delia Ungur.

„Banii au fost investiți în drumuri, apă, canal, electricitate, termoficare”, precizează Marius Moș, şeful Direcției de Management Proiecte cu Finanţare Internațională.

În parcul industrial au fost construiţi 7 kilometri de drumuri, o reţea de apă şi canalizare de 11 kilometri, au fost montate conducte de gaze pe 1,5 kilometri şi o staţie de transformare. Deşi abia acum a fost terminat, parcul este ocupat în proporţie de 80%. Au sedii acolo 33 de companii internaționale cu trei mii de angajaţi. Printre ele se numără giganţii americani Plexus şi Emerson, dar şi firme care realizează echipamente pentru Samsung.

Noi încasăm într-un an de zile aproximativ 950 de mii de euro din impozitele pe salariile angajaților de la aceste companii. La 5 mii de angajați, câți ar urma să fie în anii următori, am încasa peste 1,5 milioane de euro anual numai din impozitul pe salarii”, estimează Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Ce ne-a determinat să venim aici a fost şi poziţia (...), cât şi amplasamentul parcului industrial, infrastructura pe care am găsit-o şi planul de dezvoltare care ni s-a prezentat”, soune Adrian Chiorean, directorul unei companii din parcul industrial.

Primăria Oradea are în proiect amenajarea altor două parcuri industriale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri