Proiect: bacşişul va fi trecut pe un bon fiscal separat şi va fi impozitat

Data publicării:
SPAGA MITA BANI

 

Bacşişul va fi fiscalizat, evidenţiat pe un bon fiscal distinct şi delimitat clar de veniturile încasate din livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor, menţionează Capital.ro.

Conform sursei citate, bacşişul va fi impozitat pe profit cu 16% sau 3% pe venit în cazul microîntreprinderilor dacă firma nu îl distribuie angajaţilor sau cu 16% pe venit dacă este împărţit salariaţilor ca venit din alte surse.

În cazul în care va fi dat angajaţilor, aceştia nu vor plăti contribuţii sociale şi contribuţii de sănătate pentru bacşiş.

De asemenea, noile dispoziţii ar putea lăsa la latitudinea companiei să decidă dacă bacşişul înregistrat fiscal şi contabil va rămâne la dispoziţia sa sau va fi distribuit salariaţilor, potrivit unui regulament propriu de ordine interioară.

Proiectul de act normativ vine în contextul în care, în urma controalelor Antifraudei, reprezentanţii industriei hoteliere şi de restaurante au reclamat că sumele găsite în plus în casele de marcat erau bacşişuri pentru care nu există reglementări fiscale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri