RCS & RDS, lider la portare în primele 5 luni

Data publicării:
RCS-RDS-firma-1

În primele cinci luni ale acestui an, aproximativ 166.000 de români au solicitat portarea numărului de telefon mobil în reţeaua Digi Mobil. Iar în ultimii doi ani, operatorul a atras, prin portare, peste 700 000 de clienţi.

Nicolae Oacă, analist telecom: „RCS & RDS are cele mai mici tarife din România pentru telefonie mobilă şi telefonie fixă. Aceasta e o primă explicaţie. Eu estimez că evoluţia va continua în acelaşi sens, dar nu ştiu dacă ar fi de aşteptat să continue în acelaşi ritm. Există, să zicem aşa, şi o saturaţie a pieţei”.

În clasamentul portărilor pe primele cinci luni ale anului la telefonia mobilă, urmează Orange, cu peste 74.500 de numere portate, Vodafone, cu aproape 68.000 şi cele două companii din grupul Telekom, cu aproape 40.000 de utilizatori împreună.

RCS & RDS este pe primul loc şi la numerele portate în telefonia fixă: în primele cinci luni, aproape 9.000 de utilizatori au ales această reţea. La mare distanţă se află UPC, Vodafone, Orange şi Telekom Communications.

Dacă luăm în calcul toate portările înregistrate în România, vorbim de mai bine de 370.000 anul acesta şi peste 3 milioane, de la lansarea portabilităţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri