Renault nu își va mai echipa mașinile europene cu motoare diesel

Data actualizării: Data publicării:
renault megane sedan 09

Fabricantul auto francez Renault ar putea renunța la motoarele diesel pentru majoritatea mașinilor sale vândute în Europa, informează BBC.

renault megane sedan 09

Decizia este o reacție la faptul că respectarea prevederilor referitoare la emisiile poluante presupune costuri uriașe. Acest pas urmează scandalului de anul trecut privind fabricantul auto german Volkswagen (VW). Informațiile privind decizia Renault provin de la agenția de presă Reuters și nu au fost anunțate oficial.

Thierry Bollore, executiv din fruntea companiei a declarat că standardele dure antipoluare și metodele de testare fac ca fabricarea motoarelor diesel să fie neeconomică. La o întâlnire a managementului Renault, ținută în luna iulie, el a spus că motoarele diesel au fost deja eliminate de pe modelele mici, precum Twingo, încă dinainte de scandalul VW. Până în 2020, când vor intra în vigoare reglementări și mai dure ale UE, modelele mari ale Renault, precum Megane sau Clio este puțin probabil să mai fie echipate cu motoare diesel.

Mai mult de 60% din cele 1,6 milioane de autoturisme Renault vândute anul trecut în Europa au fost diesel. Substanța problemă din emisiile poluante ale motoarelor diesel este oxidul de azot.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri