Reţeta primului milion de lei din afaceri

Data publicării:
lei bancnote bani -agerpres - 17 august 2015-6

Exact acum un an, prima firmă de IT românească se lista la bursă. Doi fraţi au construit de la zero o firmă, în urmă cu nouă ani, iar acum fac cursuri IT pentru informaticieni din companii-gigant precum IBM, Microsoft şi Oracle. Începutul a fost cu emoţii.

După ce au făcut calculele au văzut că cifra de afaceri a crescut cu 35%, iar profitul este de cinci ori mai mare faţă de anul 2014. Aşa că, tinerii antreprenori au devenit Tinerii milionari.

Cristian Logofătu, proprietar alcompaniei IT: “Primul milion cifră de afaceri l-am făcut mai demult, în lei, mai târziu în euro, acum am făcut primul milion de lei profit”.

Tinerii spun că unul dintre secrete a fost să nu conteze deloc pe afacerile cu statul.

Mihai Logofătu, proprietar al companiei de IT: „Există un risc financiar mai mare. Câştigi, dar câştigi cu o marjă mică şi ai făcut un efort de 6 luni de vânzare. Nu e neapărat ceva sustenabil. Sunt companii în piaţă care, din deschiderea mai mare faţă de domeniul public au dificultăţi financiare. Ne dorim să ne ferim de asta”.

Pe bursă, acţiunile companiei de IT s-au tranzacţionat puţin, de doar opt ori pe zi, în medie. Tendinţa este dată de lipsa de lichiditate a întregii Burse autohtone.

Cu toate acestea, valoarea companiei a crescut. Acum, o acţiune costă 2,4 lei. Adică, cine investea în urmă cu un an 1.000 de euro în companie, avea acum 1.400 de euro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri