Rezerve mari de petrol, descoperite în Oceanul Arctic

Data publicării:
sonda petrolier mare-AFP Mediafax Foto-Marcia Foletto 1

Anunţul a fost făcut de Igor Secin, directorul general al Rosneft, care a călătorit două zile pe o navă de cercetări rusească până la platforma de foraje unde a fost făcută descoperirea. Forajul a descoperit circa un miliard de barili de petrol, iar structura geologică similară din împrejurimi sugerează că rezervele de petrol din zonă ar putea fi mai mari decât cele din secţiunea americană a Golfului Mexic, a spus Secin, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

„Depăşeşte aşteptările noastre. Această descoperire are o importanţă excepţională, demonstrând prezenţa hidrocarburilor în regiunea Arctică”, a spus şeful Rosneft.

Descoperirea a fost făcută pe fondul acutizării dezacordurilor dintre Rusia şi Statele Unite legate de acţiunile preşedintelui Vladimir Putin în Ucraina. Puţul a fost forat înainte de termenul limită de 10 octombrie pe care Exxon l-a primit din partea autorităţilor americane, în cadrul sancţiunilor care interzic companiilor din SUA să lucreze în apele ruseşti din regiunea Arctică.

Exxon sancţionează Rusia. Compania petrolieră renunţă la explorările din Oceanul Arctic

Întâmplător sau nu, anunțul a fost făcut după ce compania Exxon a anunțat că se retrage din proiectul cu Rosneft;


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri