România a încasat 460 milioane de euro din bani europeni

Data publicării:
banconote euro bani


Banii reprezintă cheltuieli efectuate anul trecut de autorităţile române şi decontate acum de Comisia Europeană. Aproape jumătate din această sumă a venit prin programul pentru Transporturi, iar restul prin programul pentru dezvoltarea resurselor umane şi programul operaţional regional.

Potrivit Ministerului Fondurilor Europene, după primirea acestor fonduri, România a atras peste 52 la sută din cele 19 miliarde de euro puse la dispoziţia ţării noastre.

România a încasat în acest an peste 460 milioane de euro de la Comisia Europeană. În data de 27 februarie, țării noastre i-a fost rambursată suma de aproximativ 303 milioane de euro, în cadrul Programului Operațional Sectorial Transport și în cadrul Programului Operațional Regional”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. 

„Vom ajunge la o rată de absorbție de aproximativ 80% la sfârșitul acestui an, un an crucial deoarece este ultimul în care mai putem atrage fondurile alocate pentru perioada de programare 2007 - 2013. Avem deja un plan de acțiune, bazat pe continuarea măsurilor de simplificare și eficientizare pe care le-am aplicat încă de la începutul anului 2013, plan prin care răspundem inițiativei Task Force a Comisarului Corina Crețu”, a adăugat ministrul Fondurilor Europene.

Autorităţile clujene au ratat o finanţare de 76 de milioane de euro pentru aeroport

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri