Romgaz vrea să se retragă din Polonia, după investiții de 5 milioane de euro

Data publicării:
romgaz 1

Un raport al producătorului arată că a investit, în total, 4,7 milioane de euro în operațiunile de explorare derulate în Polonia, activități la care compania vrea să renunțe.

Documentul reprezintă un referat în care Romgaz argumentează de ce a solicitat acționarilor retragerea din cele două concesiuni din Polonia, unde producătorul român de gaze deține o cotă de 30%.

Romgaz a constituit deja în 2014 un provizion de 4,7 milioane de euro pentru aceste proiecte. Din suma totală, 3,9 milioane de euro reprezintă lucrările efective, iar 781.000 de euro sunt sumele plătite la intrarea în parteneriat, în 2008.

Ceilalți doi parteneri din cele două concesiuni din Polonia vor lua o decizie până în luna ianuarie 2016 privind continuarea participării lor la acest proiect.

În afara României, Romgaz derulează activități și în Slovacia, unde deține 25% din trei concesiuni petroliere.

La finele lunii decembrie, oficialii Romgaz au declarat că vor continua operațiunile din Slovacia, unde vor fora primele sonde de explorare la începutul anului viitor.

Agerpres informează că Romgaz va încheia anul 2015 cu un profit brut de 1,345 miliarde de lei, potrivit Bugetului de venituri și cheltuieli rectificat, în scădere față de profitul brut estimat în varianta inițială de buget, care se cifra la 1,85 miliarde de lei, potrivit unui document remis Bursei de Valori București în luna noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri