Samsung acceptă să despăgubească Apple

Data publicării:
samsung

E vorba de tehnologii prezente pe iPhone, împrumutate mai apoi de Samsung pentru telefonul Galaxy S şi tableta Galaxy Tab, tehnologii care vizează în special gesturile pe care utilizatorul le face pe ecranul tactil.

Este un proces vechi de patru ani în care Apple cerea iniţial despăgubiri de 2,5 miliarde de dolari. Sud coreenii de la Samsung spun acum că le vor plăti în decurs de zece zile daunele celor de la Apple, dar totodată cer rejudecarea procesului şi îşi rezervă dreptul de a lua înapoi banii de la Apple, dacă în final se va demonstra că gigantul sud-coreean e nevinovat, sau că autorităţile decid că daunele trebuiau să fie mai mici.

Totodată exista şansa ca patentele Apple să fie invalidate fiindcă autorităţile fac cercetări în acest sens şi au invalidat deja unul din brevetele folosite de Apple în tribunal. Totuşi anul viitor se judecă un alt proces în care Apple le cere celor de la Samsung aproape 400 de milioane de dolari fiindcă ar fi copiat materialele pe care le foloseşte la ambalarea produselor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri