Se înmulțesc plângerile fiscale

Data publicării:
fiscal

Peste 328 de mii de locuri de cazare erau înregistrate oficial în România, la sfârșitul lunii iulie, cu 5,5% mai multe decât în aceeaşi lună a anului trecut. Sunt incluse aici atât hotelurile, care reprezintă mai bine de jumătate din oferta existentă, cât şi motelurile, pensiunile şi cabanele. Datele INS mai arată că în judeţul Braşov se află cel mai mare număr de unităţi turistice - aproape 890.

Statul român este cel mai mare client al băncilor. Împrumuturile luate de autorităţi au depăşit 76 de miliarde de lei, sumă de patru ori mai mare decât în 2008. Înseamnă că aproximativ 21% din activele băncilor sunt finanţări acordate statului, nivel care ne plasează pe primul loc în Europa din acest punct de vedere.

Controalele Fiscului se întorc și împotriva instituţiei. Numărul plângerilor fiscale făcute de firme a ajuns la 15.000, faţă de doar 4.000, anul trecut, potrivit Ziarului financiar. Patronii reacţionează astfel la verificările făcute de inspectorii ANAF, care stabilesc sancţiuni dure, fără a ţine cont de faptul că unii contribuabili şi-au achitat până acum conştiincioşi datoriile şi ar putea beneficia de clemenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri