Sediul central al PSD, cumpărat cu de patru ori mai puţin decât preţul pieţei

Data publicării:
sediu psd

980.000 de euro vor plăti social-democraţii pentru clădirea care le găzduieşte deja cartierul general.

Sediul PSD are o suprafaţă construită de peste 1300 metri pătrați, în timp ce suprafaţa utilă este de peste 800 metri pătrați, dar social-democraţii vor deveni proprietari numai pe clădirea de 847 de metri pătraţi utili, ceea ce înseamnă că vor achita puţin peste 1.100 de euro pe metrul pătrat.

O sumă cu mult sub preţul pieţei, afirmă experţii imobiliari. Cifra reprezintă rezultatul unor negocieri la sânge între social-democraţi şi oficialii RA-APPS.

„În zona Kiseleff, în zona Arcului de Trimf, există în momentul de faţă la vânzare apartamente în mini-bloculeţe care se vând la preţul de 450.000 de euro. Nu există nicio proprietate aflată la vânzare sub preţul de 4.000 de euro pe metrul pătrat”, a afirmat Dragoş Vâlceanu, broker imobiliar.

Imobilul intrat în patrimoniul PSD este o vilă somptuos decorată. Acolo, între 1925 şi 1949, a funcţionat unul dintre cele mai renumite şi mai bogate muzee de artă din Bucureşti.

Social-democraţii vor achita un avans de 90.000 de euro şi apoi o rată de 20.000 de euro lunar, timp de trei ani. Despre bani, liderii partidului nu îşi fac griji.

Din fericire, avem 500.000 de membrii si în mod sigur PSD îşi permite şi îşi convinge membrii pentru un proiect atât de important”, a declarat Victor Ponta.

PSD este primul partid din România care devine proprietar pe sediu. Potrivit unei legi intrate în vigoare în această primăvară, formaţiunile politice pot face asemenea achiziţii din fondul imobiliar de stat prin negociere directă, fără licitaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri