Șeful ANAF, la Guvern. Tudose: "Să vedem despre ce este vorba în ograda domniei sale"

Data actualizării: Data publicării:
bogdan stan anaf

Şeful ANAF, Bogdan Stan, a fost chemat la Guvern, va avea o discuţie cu vicepremierul Marcel Ciolacu, legată de nivelul de încasări la bugetul de stat.

 

”Avem în vedere înlocuirea tuturor celor care nu-şi fac treaba (...). Avem o întâlnire programată cu el azi ( cu Bogdan Stan - n.r.), este chemat să vedem despre ce este vorba în ograda domniei sale şi să vedem în ce măsură putem implementa repede acel punct din programul de guvernare cu splitarea TVA-ului”, a declarat, miercuri, premierul Mihai Tudose, întrebat dacă îl va demite pe şeful ANAF.

El a precizat că va fi prezent la întâlnirea pe care şeful ANAF o va avea cu vicepremierul Marcel Ciolacu, ”măcar din politeţe”. 

”Eu l-am chemat. Măcar din politeţe să fiu, dacă eu l-am chemat”, a adăugat Tudose. Luni, surse apropiate prim-ministrului au declarat, pentru News.ro, că Mihai Tudose nu a luat încă o decizie privind demiterea şefului ANAF, Bogdan Stan, dar i-a trasat sarcini speciale şi urmează ca la finalul săptămânii să meargă în control la agenţia fiscală.

Potrivit unor informații obținute de Digi24, premierul Mihai Tudose este nemulțumit de activitatea de colectare a ANAF.

Premierul este nemulţumit de faptul că, în timp ce consumul a crescut, încasările TVA scad, au mai spus sursele citate.Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a colectat la buget 101,15 miliarde lei în primele şase luni ale acestui an, în creştere cu 3,9 miliarde de lei, sau 4,1%, faţă de aceeaşi perioadă din 2016, a anunţat luni instituţia fiscală.

 

Fostul premier Sorin Grindeanu i-a transmis, miercuri, succesorului său, Mihai Tudose, să schimbe actuala conducere a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) dacă vrea să îmbunătăţească nivelul de colectare a taxelor şi impozitelor la bugetul de stat.

„De ce, în condițiile în care consumul a crescut cu 7%, încasările din TVA, înainte de rambursări, sunt -7%?”, întreba fostul premier, Sorin Grindeanu, cu prilejul ultimei conferințe de presă susținute la Palatul Victoria.

Pe de altă parte, potrivit cifrelor furnizate de ANAF, suma colectată în primele șase luni ale acestui an depășește 101 miliarde de lei, cu 4% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Răspunzând la întrebările unor jurnaliști, Mihai Tudose a evitat să spună clar dacă intenționează sau nu să-l schimbe pe șeful ANAF.

„Avem în vedere înlocuirea tuturor celor care nu-și fac treaba, dar azi nu avem nimic cu ANAF. Avem o înâlnire azi cu șeful ANAF”, a spus premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri