Shopping City Sibiu și-a schimbat proprietarul

Data publicării:
Bani euro fonduri europene GettyImages august 2015

 Foto: Gulliver/ Getty Images

Tranzacţia a inclus şi preluarea firmei Bel Rom Trei SRL.

NEPI a anunţat achiziţia Shopping City Sibiu la finalul lunii trecute, dar finalizarea tranzacţiei depindea de avizul autorităţii anti-monopol. Consiliul Concurenţei a evaluat tranzacţiile din punct de vedere al formării unei poziţii dominante pe piaţă.

„Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante”, se arată în comunicat.

Centrul comercial Shopping City Sibiu are o suprafaţă închiriabilă de 79.100 metri pătraţi.

Acesta a fost deschis în noiembrie 2006, cu o suprafaţă închiriabilă iniţială de 41.000 metri pătraţi, care găzduia un hipermarket Auchan şi galeria adiacentă, dar şi un magazin Leroy Merlin.

Shopping City Sibiu a fost extins ulterior prin adăugarea unui hipermarket Carrefour, branduri de modă şi sport, un magazin de mobilă şi unul de electronice şi electrocasnice.

Aceasta este cea mai mare tranzacţie cu o singură proprietate din afara Bucureştiului de după criza economică, potrivit JLL România.

Parcul comercial din Sibiu a fost evaluat în perioada de criză la peste 110 milioane euro şi avea datorii de 84,1 milioane euro către KBC, Investkredit (parte a Volksbank) şi Marfin Bank.

La 31 martie, activele totale ale NEPI erau de 2,3 miliarde euro, în creştere cu 35% faţă de sfârşitul primului trimestru al anului trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri