Singapore detronează Tokio în topul celor mai scumpe metropole de pe planetă. Bucureştiul rămâne unul din cele mai ieftine oraşe

Data publicării:
bucuresti digi24

Cea mai scumpă metropolă de pe planetă rămâne în Asia: oraşul-stat Singapore a detronat capitala Japoniei, Tokio, indică un studiu al ziariştilor de la Europe Intelligence Unit. În schimb, Bucureştiul este unul dintre cele mai ieftine oraşe din lume: capitala României se află pe locul 124 din cele 131 de oraşe analizate.


Singapore, perla din sud-estul Asiei, reuşeşte să asigure celor 5 milioane de locuitori ai săi un nivel de trai de invidiat. Dar cum nimic nu vine gratis, viaţa în oraşul-stat e şi foarte scumpă. De exemplu, transportul public este de trei ori mai scump decât la New York. Tot la Singapore găsim hainele cu cel mai mare preţ din lume. Capitala Japoniei, Tokio, a coborât cinci poziţii - până pe locul şase -, din cauza crizei care afectează Ţara Soarelui Răsare.

Dacă Asia păstrează prima poziţie din top, Europa vine hotărâtă din urmă graţie Parisului, clasat pe locul doi. Capitala Franţei este urmată de alte două oraşe europene, Oslo şi Zürich, dar şi de metropola australiană Sydney. La mare distanţă de aceste minuni urbane regăsim şi Bucureştiul.

Potrivit specialiştilor de la Economist Intelligence Unit, statutul de oraş ieftin care îi revine capitalei româneşti se explică prin preţurile scăzute comparate cu cele din vestul Europei, situaţie explicată parţial prin salariile mici.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri