Şomaj tehnic la Ford. Uzina de la Craiova îşi suspendă din nou producţia temporar, angajaţii primesc 80% din salariul de bază

Data publicării:
ford-3

Ford îşi opreşte din nou temporar producţia pe 12 decembrie. Uzina de la Craiova continuă astfel programul de şomaj tehnic început în luna septembrie a acestui an, când Secţia de Vehicule a fost oprită timp de câteva zile.

Angajaţii Secţiei de Motoare vor reveni la lucru pe 6 ianuarie, iar cei care se ocupă cu construcţia vehiculului Ford B-Max vor începe activitatea pe 8 ianuarie. Potrivit oficialilor companiei, în timpul zilelor de întrerupere a producţiei, angajaţii vor fi plătiţi cu 80% din salariul de bază.

Programul opririlor temporare a început în urmă cu trei luni. Recordul în materie de şomaj tehnic aici a fost deţinut de Secţia de Vehicule, unde angajaţii au stat acasă 13 zile lucrătoare luna aceasta.

Deocamdată, Ford nu a anunţat dacă vor avea loc şi în 2014 opriri temporare ale producţiei în uzina de la Craiova. Totul depinde de cererea de maşini B-Max şi de motoare pe piaţa vestică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri