Sondaj IRSOP. Ce cred românii despre înapoierea casei cumpărate către bancă

Data publicării:
apartamente-ponta

Cifrele apar într-un sondaj de opinie al IRSOP Market Research & Consulting, ale cărui rezultate au fost publicate marți de către Asociația Română a Băncilor (ARB)

Potrivit sondajului "Opinia românilor despre Legea dării în plată", ”majoritatea respondenților s-a pronunțat împotrivă ca beneficiarii legii să fie cei care și-au cumpărat mai multe case/terenuri și au dificultăți, fiind indicați ca beneficiari ai legii numai cei care au o singură casă (81%). De altfel, 89% dintre români consideră că este bine să existe o lege care să ajute persoanele fizice care au luat un credit și se află în dificultate financiară", spune ARB.

Aproximativ 94% dintre români optează pentru negocierea unei soluții în bună înțelegere cu banca și păstrarea locuinței, în situația în care au dificultăți financiare la plata creditului, în timp ce doar 6% dintre români doresc o lege care să prevadă desființarea unui contract semnat cu banca și renunțarea la casă (Legea privind darea în plată).

Studiul s-a realizat la nivel național pe un eșantion de 1.016 de respondenți și are o marjă de eroare este plus/minus 3%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri