Ştampila pentru firme va dispărea de la 1 iulie

Data publicării:
munca firma angajat acte dosar contabil mediafax

 

Atât persoanele fizice, cât şi cele juridice nu vor mai avea nevoie de ştampila instituţiilor subordonate Ministerului Finanţelor.

Nu e încă destul de clar cu ce va fi înlocuită aceasta, însă măsura nu va fi luată pentru moment de toate instituţiile statului.

Eugen Teodorovici, pentru Digi24: „Eu vă spun acum de ce ţine de Ministerul de Finanţe, nu mă refer la toate instituţiile publice. Este un deziderat, într-adevar, este un obiectiv de atins, ca în toată administraţia să dispară acest concept, pentru că cred că doar pe la noi şi prin Bulgaria au mai rămas astfel de dorinţe”.

VIDEO Eugen Teodorovici

"Odată cu acest nou Cod Fiscal, zona de fiscalitate e cumva acoperită, cred că pasul logic următor ar fi cel al simplificării administrative. Aici vorbim de lucruri extrem de concrete: de ce este nevoie de ştampilă? (...) Va dispărea din Codul Fiscal, dar trebuie o ordonanţă de urgenţă sau o reglementare ca să dispară din toată legislaţia secundară", a declarat marţi Florin Jianu, fostul ministru delegat pentru IMM-uri şi turism, citat de Mediafax.

Fostul ministru delegat a punctat că Republica Moldova a făcut deja acest pas, depăşind România la acest capitol.

"Nu ştiu dacă ne putem imagina o Românie fără ştampilă, dar e deja o realitate în Republica Moldova. Ne-a luat-o înainte, de trei luni au această reglementare, au scos ştampila. Cred că mai sunt două ţări în Uniunea Europeană în acest caz", a afirmat Jianu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri