Studiu: Românii dau vina pe bănci pentru creşterea ratelor în franci elveţieni

Data publicării:
FRANC ELVETIAN 2

Majoritatea românilor consideră că băncile şi cei care au luat credite ar trebui să suporte împreună ratele care s-au dublat din cauza aprecierii monedei elveţiene. Cu alte cuvinte, 37% dintre cei chestionaţi cred că ar fi normal ca băncile să plătească o parte din rată.

Opiniile sunt cât se poate de diferite. 24% cred că ratele mai mari ar trebui suportate exclusiv de cei care s-au împrumutat, în timp ce 22% susţin că diferenţele trebuie acoperite exclusiv de bănci.

Doar 4% optează pentru implicarea statului, care să plătească din bani publici sumele apărute în urma diferenţelor de curs valutar.

În ceea ce privește responsabilitatea pentru situația dificilă în care se află persoanele care au accesat credite în franci, 31% cred că ea revine băncilor, 27% dau vina pe cei care s-au împrumutat, 16% indică Banca Elveției, iar 12% cred că responsabilitatea aparține Băncii Naționale a României.

Barometrul INSCOP - Adevărul a fost realizat în perioada 5-10 februarie, pe un eșantion de 1065 de persoane și are o marjă de eroare de 3%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri