Timișoara a depășit Bucureștiul din punctul de vedere al creșterii exporturilor în 2014

Data publicării:
exporturi

Cele peste 700 de firme IT din judeţul Timiş devin tot mai cunoscute peste hotare. Străinii se bazează tot mai mult pe munca programatorilor români.

Marius Banici, director de dezvoltare într-o multinațională: Noi oferim servicii de dezvoltare software pentru clienți din Marea Britanie și SUA și pentru piețele din Occident, în general. Calitatea aduce de la sine creștere și este un trend susținut.

Forța de muncă ieftină a determinat și firmele care produc componete auto să își deschidă fabrici în Timișoara. Aproape 20 de companii din Banat produc anvelope și piese auto pentru Occident.

Alina Bratu, director de comunicare, companie domeniul Automotive: Fabrica de componente din Timișoara exportă diverse componente electronice din mașină. Am livrat, până la sfârșitul anului 2014, 40 milioane de unități. Asta înseamnă că, în medie, avem o producție de 800.000 de bucăți pe lună.

Dacă luăm în calcul creșterea volumului de exporturi față de anul 2013, vedem că cel mai vestic județ al țării a înregistrat cea mai mare creștere, adică de 965 milioane de euro.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei: Timișoara este de departe cel mai dinamic oraș din România. A continuat să fie așa în 2014. În 2013, celebra revistă Forbes a clasat Timișoara pe primul loc pe țară din acest punct de vedere, al dinamicii economice.

Şi la nivel național volumul exporturilor în 2014 a crescut, cu aproape 3 miliarde de euro față de anul precedent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri