Titlurile de stat pentru populație au fost suprasubscrise. Emisiunea va fi suplimentată

Data publicării:
5783a4db682ccfa749727ed8

Potrivit Ministerului de Finanțe, până la finalul zilei de marţi, 3.425 de persoane fizice au subscris titluri de stat, de aproape trei ori mai mulţi faţă de numărul total înregistrat la emisiunea similară de anul trecut, de 1.236 de persoane fizice.

Luni, în prima zi de vânzare a titlurilor de stat, 655 de investitori au subscris titluri în valoare de 2,7 milioane de lei.

„Ţinta anunţată, de 100 de milioane de lei, va fi suplimentată în funcţie de nivelul cererii. Cel mai important este să răsplătim încrederea investitorilor persoane fizice în statul român”, a declarat ministrul Finanţelor, Anca Dragu, citată într-un comunicat. 

Oferta are loc în perioada 11-29 iulie, iar titlurile au o dobândă de 2,15% pe an, peste dobânzile oferite în acest moment de bănci. Un alt avantaj pentru investitori este faptul că veniturile generate de deţinerea titlurilor de stat nu sunt impozitate, spre deosebire de veniturile din dobânzile bancare, care sunt taxate cu 16%.

Titlurile, scadente în 2018, au o valoare nominală de 100 de lei, iar o singură persoană poate achiziţiona cel mult 1.000 de titluri, adică o valoare maximă de 100.000 de lei.

Titlurile de stat pot fi achiziţionate, fără costuri, de la patru bănci intermediare - BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri