Titlurile de stat pot fi subscrise începând de luni, timp de aproape trei săptămâni

Data publicării:
57471c89682ccf1ab40a7844 1

Emisiunea este în valoare de 100 milioane lei, iar Finanțele Publice iau în calcul suplimentarea ofertei dacă va exista cerere, potrivit Profit.ro. „Nu vrem să fie persoane care să subscrie, însă să nu poată primi titluri”, spune directorul Trezoreriei, Ștefan Nanu. În prima oră, numai prin sucursalele Băncii Transilvania fuseseră realizate subscrieri în valoare de 1,6 milioane lei, informează un reprezentant al consorțiului de intermediere.

Până pe data de 29 iulie, românii care dispun de economii pot plasa, ca alternativă la depozitele bancare, o parte din resursele lor în emisiunea de titluri de stat a Ministerului Finanțelor Publice, a cărei ofertă a fost deschisă astăzi. Este al doilea exercițiu în cadrul programului Fidelis, după oferta din luna iunie a anului trecut, care nu s-a închis integral, investitorii realizând subscrieri de 65 milioane lei, din totalul echivalentului de 100 milioane lei.

În cazul depozitelor, cele mai mari dobânzi de pe piața bancară sunt la economii în lei pe un an, unde dobânda pornește de la 1,35% pe an.

Se subscrie la 4 bănci fie cu cash, fie prin transfer bancar

Subscrierea se face prin intermediul celor patru bănci din consorțiul de intermediere: Banca Comercială Română, BRD Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank și Banca Transilvania. „Am preferat să lucrăm cu toate băncile înscrise pentru a avea forța de vânzări mai mare”, explică Nanu. De asemenea, subscrieri se vor putea face prin intermediul trezoreriilor locale – fără cost ca și în cazul băncilor – sau prin brokerii activi la BVB. „Acoperim toată țara și avem certitudinea că românii vor afla de acest instrument”, mai spune directorul din Finanțe.

La sediile băncilor subscrierile pot fi făcute între orele 9.00 și 17.00, cu excepția ultimei zile – 29 iulie –când oferta se închide la ora 13.00. Plata se poate face prin transfer bancar, ordinul de plată fiind atașat subscrierii, sau cu cash la casierie. „Am lăsat posibilitatea de a se subscrie și cu numerar și prin cont bancar tocmai pentru a nu exclude pe nimeni”, explică Nanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri