Top. Cele trei județe care contribuie cel mai mult la bugetul țării

Data publicării:
Foto: Inquam/ Octav Ganea

Județele Ilfov, Brașov și Sibiu contribuie cel mai mult la bugetul țării. La polul opus se află județele Vaslui și Olt. Însă, Capitala depășește cu mult toate județele țării din acest punct de vedere. Peste 43 de miliarde de lei s-au colectat anul trecut din taxele și impozitele plătite de contribuabilii mici şi mijlocii din Bucureşti şi Ilfov, potrivit datelor ANAF. Înseamnă 40% din tot ce s-a adunat la nivelul întregii ţări. În același timp, din regiunea de centru s-au strâns doar 12,4 miliarde de lei, relatează Capital

Foto: Inquam/ Octav Ganea
Foto: Inquam/ Octav Ganea

De altfel, Capitala conduce şi la impozitele plătite de micii contribuabili, cu peste 9.300 de lei pe cap de locuitor. La polul opus se află județul Vaslui, cu doar 1.400 de lei per locuitor.

Topul județelor care contribuie cel mai mult: 

Ilfov: 4.630 lei/locuitor

Brașov: 3.900 lei/locuitor

Sibiu: 3.350 lei/locuitor

Cel mai probabil, scrie Capital, în acest top ar intra și județele mai dezvoltate ale României, precum Clujul, Timișul și Constanța. Însă dacă pentru Cluj ultimele date au fost colectate în 2015 și indicau contribuții de peste 6.200 de lei pe cap de locuitor, în cazul celorlalte județe nu există astfel statistici.

Topul județelor cu cele mai mici contribuții: 

Olt: 1.614 lei/locuitor

Botoşani: 1.511/ locuitor

Teleorman: 1.505 de lei/locuitor

Vaslui: 1.393 lei/locuitor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri