Transferurile de bani, mai ieftine online

Data publicării:
vin BANI EURO GettyImages

Românii care lucrează în străinătate trimit acasă peste un miliard şi jumătate de euro, în fiecare an. Mai bine de 50 la sută din bani provin de la cei care lucrează în Italia, Germania şi Spania.

Ciprian Bălţoiu, corespondent Digi24 în Spania: „După ce ani de zile principala metodă de trimitere a banilor de aici, din Spania, către România era plicul dat la şoferul de autocar, românii au acum numeroase posibilităţi - prin intermediul unor agenţii specializate de trimitere a banilor, precum aceasta din spatele meu, sau prin intermediul băncilor comerciale. Totul depinde, evident, de viteza cu care banii ajung în România şi de aici şi costurile care pot să meargă de la 2 la 10 euro pentru fiecare 100 de euro trimişi.”

În cazul băncilor şi al agenţiilor de transfer de bani, suma poate să ajungă la destinatar chiar şi în 5 zile.

Stela Dimofte, reprezentant companie de transfer de bani: „O medie a tranzacţiei este 250-270 de euro. Comisioanele variază de la 3 euro jumătate, 4 euro şi poate să crească un pic către ţările nordice.”

Sunt însă şi multe variante online de transfer de bani. Site-urile specializate se folosesc de o reţea internaţională de conturi bancare pentru ca banii să ajungă la destinatar mult mai repede.

Michael Kent, reprezentant companie transfer de bani online: „Transferul se face digital, toţi clienţii pot să interacţioneze cu noi doar prin intermediul telefonului mobil, nu trebuie să meargă la o agenţie, pot da doar detaliile destinatarului şi suma de bani, totul de pe telefonul mobil, 24 de ore din 24.”

Iar, în acest caz, viteza aduce şi costuri mai mici, de numai 3 euro. Comisioanele percepute sunt fixe, indiferent de suma trimisă. Singura condiţie este ca atât expeditorul, cât şi destinatarul să aibă conturi bancare.

Pentru transferul de bani online se pot accesa și următoarele site-uri specializate: Azimo.com , TransferGo.com, TransferWise.com, iar site-ul tawipay.com poate fi util pentru compararea comisioanelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri