Transportatorii îşi recuperează o parte din acciză

Data publicării:
transportatori-1

Premierul Victor Ponta a confirmat, într-un interviu, că statul le va da inapoi operatorilor de transport 4 eurocenţi din cei 7 pe care aceştia îi vor plăti. Șeful Guvernului a precizat că o ordonanţă de urgenţă în acest sens va fi aprobată în şedinţa de guvern de miercuri.

Există, însă, câteva condiții. Victor Ponta spune că sumele vor fi înapoiate Transportatorilor trimestrial, însă după ce aceştia vor demonstra cu documente că au alimentat în România.

Guvernul urmăreşte, astfel, să evite situaţia în care firmele de transport ar cumpăra carburanţi mai ieftini din Bulgaria sau Ungaria dar ar cere înapoi statului român o parte din supraacciza de 7 eurocenți. Introducerea taxei suplimentare va scumpi carburanții la pompă cu 41 de bani.

Transportatorii ne-au argumentat că prin majorarea preţului, vor alimenta din Bulgaria sau din Ungaria. Ca urmare, am decis să le înapoiem o parte din acciza introdusă de la 1 aprilie. Sumele vor fi înapoiate trimestrial în funcţie de facturile de achiziţie a combustibilului din România. În trimestrul trei îmi aduce acea factură şi din cei 7 eurocenţi, 3 îi dă transportatorul şi 4 ţi-i dă Guvernul înapoi”, a declarat Victor Ponta într-o emisiune televizată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri