Aeroportul Otopeni va avea un sistem de recunoaștere facială

Data publicării:
aeroport otopeni bun

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) alocă din fonduri proprii 8,868 milioane de euro, fără TVA, pentru lucrări de modernizare, retehnologizare și extindere a sistemului de televiziune cu circuit închis (TVCI) al Aeroportului Internațional Henri Coandă, inclusiv dotarea cu soluții de recunoaștere facială și de recunoaștere automată a numerelor de înmatriculare a autovehiculelor.

Potrivit unui anunț de participare postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), procedura va fi de tip negociere, iar criteriul de atribuire va fi prețul cel mai scăzut.

Prin acest proiect, CNAB urmărește modernizarea (upgrade-ul) subsistemelor TVCI digitale existente tip ENDURA din punct de vedere software și hardware la o versiune superioară din punct de vedere tehnologic (ultima versiune dezvoltată de producătorul sistemului), precum și mărirea gradului de acoperire a supravegherii video, prin creșterea numărului de camere video existente, furnizarea și instalarea unei soluții de "recunoaștere facială", dar și furnizarea și instalarea unei soluții de recunoaștere automată a numerelor de înmatriculare a autovehiculelor.

Terminalele supuse modernizării sunt următoarele: TVCI Terminal Extindere Plecări, de la sistem digital IP Pelco ENDURA 2.0 la ultima versiune dezvoltată de producătorul sistemului, și TVCI Terminal Extindere Finger, de la sistem digital IP Pelco ENDURA 2.0 la ultima versiune dezvoltată de producătorul sistemului.

De asemenea, în cadrul proiectului va avea loc retehnologizarea subsistemelor TVCI analogice și digitale vechi, depășite din punct de vedere tehnic și moral, cu un subsistem digital IP de ultimă generație. Această operațiune va viza și mărirea gradului de acoperire a supravegherii video, prin creșterea numărului de camere video existente.

Înlocuirea subsistemelor și a echipamentelor aferente și mărirea gradului de acoperire a supravegherii video se va realiza în următoarele terminale/locații: Terminalul Plecări Internaționale, Terminalul Finger, Terminalul Sosiri Interne și Internaționale, corp de legătură AB, corp logistic și salon oficial, intersecție D6\D10 și punctele de control acces exterioare PCA1, PCA19 și PCA 51, Hala auto, Uzina electrică, parcări publice (Plecări și Sosiri).

În plus, sistemul TVCI va fi extins în zonele neacoperite video, respectiv: zone publice, zone tehnice (parcări, carburanți, hangarul TAROM, cap de pistă O&L/R, 26L/R), platforme aeroportuare, salonul oficial, puncte de control acces exterioare, perimetru aeroportuar, parcări publice și în alte zone în care, din necesități de securitate a aviației civile, se impune extinderea sistemului TVCI.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 3 ianuarie 2018, ora 16:00, iar primirea ofertelor sau a cererilor de 
participare se va face până la 10 ianuarie 2018, 10:00.

Ofertele vor fi deschise pe 10 ianuarie 2018, ora 11:00.

Durata contractului este de 48 de luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri