Avion de aproape 100 de milioane de dolari pentru TAROM

Data publicării:
avion nou tarom

Compania TAROM are de astăzi un avion nou, care a costat aproape 100 de milioane de dolari. Aeronava Boeing 737-800 are 189 de locuri și va fi achitat în prin leasing în următorii zece ani. Este pentru prima dată în ultimul deceniu, când călătorii companiei naţionale se îmbarcă într-un avion nou.

Aeronava a zburat deasupra aeroportului Otopeni și va face un ocol al Bucureștiului înainte de a ateriza. Este însoțită de două avioane de vânătoare. 

La inaugurarea aeronavei participă premierul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, ministrul de Interne Carmen Dan, liderul PSD Liviu Dragnea și ambasadorul SUA la București Hans Klemm. Toți sunt veniți să întâmpine noua aeronavă TAROM.

Compania avea mare nevoie de acest avion, după ce anul trecut au fost scoase din uz doua Airbus-uri A310, cumpărate în 1992 de Guvernul condus atunci de Petre Roman.

Aeronava Boeing  737-800 este doar prima care intră în flota operatorului național. Va mai urma una în luna iunie. Ambele au fost închiriate de TAROM pentru o perioadă de zece ani. 

Compania Tarom a pierdut anul trecut poziţia a doua în clasamentul liniilor aeriene prezente în România, fiind depăşită de Blue Air. Liderul pieţei, din punct de vedere al numărului de pasageri transportaţi, este Wizz Air. Tarom a înregistrat o creştere de 1% a numărului de pasageri în 2016, până la 2,41 milioane. 

La începutul acestui an, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că, din fondul suveran naţional de 10 miliarde de euro, care va fi creat de Guvern în acest an, va fi finanţată achiziţia a 30 de avioane noi pentru Tarom în următorii ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri