Blue Air a deschis o nouă bază aeriană

Data publicării:
blue air

Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească, a deschis o nouă bază operațională, aceasta fiiind situată pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj.

blue_air

Deschiderea noii baze a avut loc în data de 30 octombrie prin alocarea unei aeronave Boeing 737-800, cu o capacitate de 189 locuri, potrivit aeronews.ro.

Blue Air şi-a început operarea pe Aeroportul din Cluj-Napoca în data de 3 iunie 2016, prin deschiderea zborurilor către Bucureşti, Liverpool şi Dublin. Mai mult, compania a introdus un zbor triangular între Cluj-Napoca – Timişoara – Iaşi la data de 1 octombrie 2016. Până la sfârşitul anului, mai exact începând cu 16 decembrie, Blue Air va conecta Clujul cu Birmingham, al doilea oraş ca mărime din Regatul Unit. Odată cu deschiderea sezonului de vara 2017, Blue Air îşi extinde prezenţa în Transilvania prin alocarea celei de-a doua aeronave 737-800, adaugând patru noi rute cu plecare de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj către Londra Luton (26 martie), Larnaca (9 aprilie), Nisa (10 aprilie) şi Hamburg (3 iunie). Din 15 iunie 2017, un alt zbor intern va conecta Clujul de litoralul Marii Negre, mai exact de Constanţa.

„Alocarea primei aeronave Blue Air pentru baza operațională de la Cluj – Napoca odată cu trecerea la sezonul de iarnă 2016/2017 aduce frecvențe crescute pe destinația București – Otopeni, de la 4 la 12 zboruri pe săptămână, precum și o nouă destinație Blue Air de la Cluj-Napoca, Birmingham (Marea Britanie – din 16 decembrie 2016). De asemenea, ca urmare a creșterii numărului de zboruri pe destinația internă, București – Otopeni, se creează premisele dublării numărului de pasageri pe această rută, pentru anul 2017 dar și creșterii traficului aerian pe aeroport ca urmare a deschiderii a 5 noi rute Blue Air”, spune directorului general al aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri