Centura Bacău, scoasă din nou la licitație

Data publicării:
555624d7682ccfadf2c90ea7

CNAIR SA a transmis în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) anunţul de participare pentru procedura de atribuire a contractului ”Proiectare şi execuţie varianta de ocolire Bacău”.

Autoritatea Națională de Achiziții Publice a acceptat documentația de licitație înaintată de către Compania Națională de Administrare a Infrastucturii Rutiere din România (CNAIR) pentru Centura Bacău, după ce a respins în două rânduri, într-o singură lună, această documentație.

Proiectul Centurii Bacău prevede construirea a 30,8 km de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostradă.

Durata contractului va fi minim 96 de luni, dintre care 6 luni perioada de proiectare, 30 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi minim 60 de luni perioada de garanţie a lucrărilor. Perioada de garanţie poate creşte la 84 de luni în funcţie de oferta din cadrul factorilor de evaluare.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru data de 12 februarie 2018.

Compania a mai avut scos la licitație acest proiect, însă firmă turcă Eko Insaat Ve Ticaret a reziliat contractul după ce a făcut sub 5% din lucrări. Firma a fost selectată de către CNAIR la puțin timp după ce Victor Ponta, premier la acel moment, a făcut o vizită oficială în Turcia și în pofida faptului că Eko Insaat Ve Ticaret nu a avut cel mai mic preț la licitație.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri