Cocoașe noi pe autostrada Orăștie-Sibiu, lângă zona reparată

Data actualizării: Data publicării:
denivelare-autostrada

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Poliția Rutieră au închis traficul pe prima bandă a sensului de mers Sebeș-Sibiu din A1, după ce, din senin, la km 286 a apărut o cocoașă pe calea de rulare.

denivelare-autostrada

Foto alba24.ro: Denivelări apărute din senin pe A1

CNAIR are noi probleme cu autostrada Sibiu Orăștie lotul 3, după ce a încheiat în toamna anului trecut lucrări de reparație ale autostrăzii, cauzate de prezența apelor subterane în corpul autostrăzii, corelat cu materialelor necorespunzătoare utilizate pentru lucrare de către compania italiană Salini Impregilo.

Potrivit sitului CNAIR, traficul este închis pe o bandă lungă de 250 de metri în zona km 286, între Săliște și Cunța, din cauza apariției ”unei tasări la placa de racordare a unui podeț casetat”. Problemele apar la nici trei luni după ce CNAIR a definitivat repararea a 200 de metri din acest lot de autostradă. Acestea nu sunt însă în același punct al autostrăzii. Dacă anul trecut lucrările au privit o locație situată la cinci kilometri vest de capătul estic al lotului de la Săliște, județul Sibiu, acum acestea privesc o porțiune aflată la șase kilometri est de capătul vestic, situat la Cunța, județul Alba.

Situația vine să confirme informații furnizate atât de CNAIR, cât și de fostul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, în urmă cu câțiva ani. Atât compania, cât și fostul ministrul, declarau că zona reparată anul trecut nu este singura cu probleme. Diferența era că fostul ministrul estima la 6-7 numărul zonelor cu probleme, în timp ce compania aprecia că este vorba doar de aproximativ patru zone.

Situația a fost sesizată de participanții la trafic din județele Alba si Sibiu. “Pe autostrada A1, pe la km. 286, după localitatea Sălişte, la câţiva kilometri de limita cu judeţul Alba, circulaţia este restricţionată pe banda 1, sensul Sebeş – Sibiu. Pe acest sector de drum au apărut denivelări. Se circulă doar pe banda 2, sensul Sebeş – Sibiu, cu restricţie de viteză 60 km/h. Zona este semnalizată corespunzător”, a fost mesajul unui participant la trafic, postat luni seara, pe Info Trafic jud. Sibiu, potrivit Alba24.ro.

Reamintim că traficul rutier pe lotul 3 al Autostrăzii Orăștie – Sibiu, între Cunța (județul Alba) și Săliște (județul Sibiu) a fost reluat pe data de 10 octombrie, după mai bine de an de la închiderea tronsonului, ce a fost refăcut, după apariţia unor fisuri. Pe tronsonul respectiv nu s-a circulat aproape un an și jumătate. Denivelarea, care a fost semnalizată abia luni dimneața nu face parte din zona surpată, la care s-au efectuat lucrări de reparații.

În pofida problemelor cauzate de lucrările prost făcute de firma italiană Salini Impregilo, premierul Sorin Grindeanu și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, cer firmei italiene să termine mai repede lucrările la lotul 2 Lugoj Deva pentru a îl deschide, măcar parțial, traficului. Presiunea pusă pe firma italiană poate avea consecințe negative serioase în relația cu contractorii italieni, în contextul în care, deja, pentru lotul 3 din Sibiu Orăștie există dispute serioase privind sume suplimentare ce ar trebui plătite italienilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri