De ce nu se construiesc autostrăzi în România?

Data publicării:
dincu

Vicepremierul Vasile Dîncu crede că incapacitatea administrativă este principalul motiv pentru care în România nu se construiesc autostrăzi. Vicepremierul se referă la modul în care sunt planificate resursele, dar şi la felul în care sunt gestionaţi banii.

Eu cred că este o incapacitate administrativă, este o incapacitate legată de modalitatea în care ne planificăm resursele și controlăm modul în care se cheltuie banii din administraâie. Atât experimentul Bechtel, cât și restul experiențelor cu centurile, cu lucrările care sunt pe autostrăzi - dărâmarea unor parți, faptul că au fost făcute unele tronsoane fără să aiba autorizație, altele fără să aibă autorizație de mediu, bătălia societății civile pentru ca să nu treacă prin zone protejate”, a declarat Vasile Dîncu la Digi24.

În legătură cu zonele protejate, el a arătat că s-au declarat astfel de zone pe circa 25 la sută din teritoriul României și acum este foarte greu de construit. „Autoritățile credeau, la momentul respectiv, că aceste zone protejate vor aduce finanțare de la UE sau din altă parte. Deocamdată ne blochează dezvoltarea, inclusiv a unor tronsoane de autostradă. Ce înseamnă? În viziunea mea, că nu reușim să conducem armonios”, a spus Vasile Dîncu.

Declaraţiile complete ale vicepremierului Vasile Dîncu le puteţi urmări duminică, de la ora 13:05, în emisiunea „În faţa ta” de la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri