Dealul de la Aciliu alunecă spre carosabilul autostrăzii Sibiu Orăștie

Data actualizării: Data publicării:
autostrada sibiu orastie fisuri

Un nou pericol amenință șoferii care circulă pe autostrada Sibiu-Orăştie. Valuri de pământ s-au format în urma alunecărilor de teren, pe versanții din zona Aciliu, în județul Sibiu. Odată cu temperaturile pozitive, pământul ar putea ajunge pe carosabil.

Dacă în prezent zonele cu posibile alunecări de teren din vecinătatea autostrăzii Sibiu Orăștie, lotul 3, sunt acoperite de zăpadă, iar pericolul este ascuns, venirea primăverii și topirea zăpezilor vor arăta cât de gravă este situația.

Asociația Construim România a monitorizat zona alunecărilor de teren de pe autostrada Sibiu-Orăștie. La începutul anului, concluziile specialiștilor au devenit alarmante.

Frontul de avansare a acestui deal, practic, a venit la 2-3 metri de autostradă. S-a lipit de autostradă. La următoarea alunecare de amploare pământul ar putea ajunge pe carosabil, spune specialiștii.

Consolidarea ar fi trebuit făcută de constructor, în noiembrie 2014. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar anul trecut, în ianuarie, reprezentanţii Companiei de Drumuri au rupt contractul.

Citește aici un articol realizat de construim-romania.ro privitor la gravitatea situației.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri