Directorul CFR şi-a dat demisia, după ce ministrul Felix Stroe a anunțat că îl demite

Data actualizării: Data publicării:
marius chiper cfr demitere felix stroe
Marius Chiper Foto: Agerpres

Marius Chiper, directorul general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR, va fi demis. Anunţul a fost făcut la Deva de noul ministru al transporturilor, Felix Stroe. Cu o zi înainte, îi schimbase din funcţie pe directorul Regionalei Căi Ferate București și pe șeful Gării de Nord.  Ministerul Transporturilor a transmis și un comunicat în care a anunțat că ministrul a decis demiterea directorului interimar al CFR. La scurt timp după aceea, compania CFR a anunțat că directorul interimar Marius Chiper și-a dat demisia „din motive personale”.

marius chiper agerpres_9864196
Marius Chiper Foto: Agerpres

 

ACTUALIZARE 11:00 CFR anunță că directorul Marius Chiper și-a dat demisia:

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A.  vă informează că domnul Marius CHIPER și-a înaintat demisia din funcția de director general interimar, din motive personale, președintelui Consiliului de Administrație”.


Ministrul transporturilor a venit marți la Deva călătorind cu trenul interregio Constanța-Arad, care a avut întârziere aproape o oră. Ca urmare, ministrul a decis să-l destituie pe directorul CFR, pentru că, spune el, nu exista niciun motiv întemeiat ca trenul să fi avut o întârziere atât de mare, mai ales că tronsonul de cale ferată respectiv a fost modernizat și a beneficiat de investiții considerabile.

„Nu facem demiteri ca să facem loc pentru alții. Zilele trecute, tot în urma unei călătorii cu trenul și a unei vizite inopinate în Gara de Nord au fost destituiți șeful Regionalei Căi Ferate București și șeful Gării de Nord. Nu pentru a face loc altora. În locurile lor își exercită atribuțiile înlocuitorii legali. Dar nu se poate să tolerăm lipsa de respect față de cetățeni. Nu se mai poate tolera! Eu unul nu voi tolera! Toleranța este zero”, a declarat ministrul transporturilor.

„În legătură cu dl. Chiper, problemele întârzierii trenurilor nu sunt în primul rând datorită faptului că materialul rulant este învechit. Sunt datorită infrastructurii care provoacă aceste întârzieri. De aceea dânsul astăzi a fost demis. Nu pot să înțeleg cum, de exemplu, pe calea ferată București-Constanța, în care s-au investit sute de milioane de euro pentru a fi modernizată și care este cea mai modernă cale ferată din România, într-o zi frumoasă, cu 20 de grade afară, trenul întârzie zeci de minute”, a explicat Felix Stroe.

Ulterior acestor declarații a venit și un comunicat de la Ministerul Transporturilor:

„Ministrul Transporturilor a decis schimbarea din funcție a Directorului General al CFR Infrastructură, Marius Marian Chiper.  Decizia de astăzi a apărut ca urmare a analizei efectuate de către ministru încă de la preluarea mandatului. În urma analizei activității a reieșit proasta administrare și gestionare a rețelei de cale ferată, a întârzierilor nejustificate și neanunțate la timp călătorilor, dar și a situației din cadrul CFR Infrastructură

Calea ferată trebuie revitalizată. Nu tolerez întârzierile nejustificate, proasta gestionare a infrastructurii CFR și lipsa de respect față de călători. Decizia schimbării conducerii CFR Infrastructură vreau să fie un prim semnal că lucrurile nu mai pot continua în aceasta manieră. Funcționarii sunt în slujba cetățenilor și nu invers, acesta este un crez la care nu voi renunța. CFR era considerată, pe vremuri, a doua armată a țării și aș vrea sa îi readuc faima de odinioară, a declarat ministrul Felix Stroe.

Marius Marian Chiper este director interimar la CFR din 2015”.

Felix Stroe l-a înlocuit în funcția de ministru al transporturilor pe Răzvan Cuc la remanierea guvernamentală care s-a făcut în urmă cu aproape două săptămâni.

Felix Stroe (62 de ani) este președintele PSD Constanța din 2015, când a ocupat locul lăsat vacant de Radu Mazăre. Stroe a fost directorul general al Regiei Autonome Județene de Apă (RAJA) Constanța.

Actualul ministru a absolvit Academia Navală „Mircea cel Bătrân” în 1978, iar între 1978 și 1991 a fost ofițer în cadrul Marinei Militare, din care cinci ani, comandant de nave de război. Între 1985 şi 1987 a urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare Bucureşti. Între 2000 şi 2003, a fost viceprimar al municipiului Constanţa, iar între 2000 şi 2013, consilier în cadrul Consiliului Local Constanţa.

Citiți și:  Ministrul Transporturilor: Vom lucra 30 de zile pe lună, fără sărbători

Scrisoare cu ironii trimisă de USR noului ministru al transporturilor

Felix Stroe, propus ministru al Transporturilor, are o stradă care îi poartă numele în Constanţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...