FOTO. Cum arată stația de metrou Academia Militară, din Drumul Taberei

Data publicării:
metrou dr taberei statia academia militara
FOTO: PeUndeMerg.ro

Termenul de finalizare avansat de Metrorex pentru magistrala Drumul Taberei-Eroilor: anul viitor - ar putea fi prea optimist. Fotografii realizate în interiorul staţiei Academia Militară arată că aparatura electrică şi spaţiile tehnice sunt pregătite să fie conectate, însă finisajele şi scările rulante nu sunt încă gata.

Imaginile postate pe site-ul PeUndeMerg.ro mai arată că, în anumite zone, nu au fost instalate nici şinele.

Un alt obstacol în calea inaugurării e procesul în derulare, dintre Metrorex şi Siemens. Compania germană a contestat în instanţă decizia prin care a fost descalificată de la licitaţia pentru realizarea sistemului de automatizare şi protecţie a noii linii de metrou.

Construcţia metroului din Drumul Taberei a început în 2011 şi ar fi trebuit să fie gata încă din 2014. Valoarea totală a proiectului Magistralei 5 e de peste 3 miliarde de lei.

Eu vă dau un singur termen. 9 luni de la zile când instanța de judecată va da sentința definitivă și va rămâne așa cum s-a dat pentru prima contestație. 9 luni de zile este termenul de finalizare pentru sistemul de automatizări, după care urmează procedura de recepție, până la punerea în funcțiune, hai să zicem 10 luni de zile”, declara Dumitru Şodolescu - director general Metrorex, pe 4 decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri