GFR, firma lui Gruia Stoica, a depășit CFR Marfă

Data actualizării: Data publicării:
gruia stoica crop

Cu de trei ori mai puțini angajați GFR a obținut anul trecut o cifră de afaceri superioară companiei de stat CFR Marfă, ani buni lider al transporturilor feroviare din România.

 

CFR Marfă a cedat poziţia de lider al pieţei de transport feroviar, în funcţie de cifra de afaceri, în faţa Grup Feroviar Român. Potrivit datelor oficiale, CFR Marfă a avut anul trecut afaceri de 678 de milioane de lei, cu 12 procente mai puţin decât în 2015. Şi cifra de afaceri a GFR s-au diminuat, însă scăderea a fost de doar 3 la sută, ajungând la 710 milioane de lei. În plus, compania de stat s-a afundat în datorii, care s-au apropiat de 200 de milioane de lei, în vreme ce Grup Feroviar Român a raportat un profit de 2 milioane de lei. Mai mult , firma privată a obţinut aceste rezultate cu mult mai puţini angajaţi.

Foto: In pofida problemelor din Justiție, GFR, firma lui Gruia Stoica (foto), a depășit anul trecut operatorul feroviar național de marfă, CFR Marfă

Gruia Stoica a fost trimis în judecată anul trecut de către procurorii DNA, fiind acuzat că i-ar fi dat avocatului Doru Boștină trei milioane de euro, pentru a afla prețul cerut de CFR Marfă la licitația pentru transportarea cărbunelui, organizată de Complexul Energetic Oltenia (CEO), la care participa şi firma acestuia, GFR. Omul de afaceri a primit o pedeapsă de doi ani și șase luni cu suspendare, iar avocatul Boștină - un an cu suspendare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri