Încă o aeronavă TAROM a avut probleme tehnice

Data actualizării: Data publicării:
avion - fb tarom

O nouă problemă tehnică la una dintre aeronavele TAROM a provocat întârzierea cursei Sofia - Bucureşti şi perturbarea programului orarului de zbor. Pentru că un trasmiţător al avionul care ar fi trebuit să decoleze în acestă dimineaţă din capitala Bulgariei era defect, compania a fost nevoită să trimită altă aeronavă care să preia pasagerii. Aceştia au ajuns la destinaţie cu 4 ore întârziere.

 

După reparaţii, aeronava de la Sofia a fost rechemată în ţară pentru a efectua o cursă Bucureşti - Timişoara, cu o întârziere estimată la aproape 3 ore. Alte două curse, spre Satu Mare şi Cluj-Napoca, au fost comasate. Şefii companiei de stat au fost chemaţi astăzi în faţa senatorilor din Comisia Economică pentru a da explicaţii.

Dan Plaveti, directorul general interimar al TAROM: „Am fost informaţi că partea de comunicaţii a aeronavei funcţiona intermitent. Prin urmare, aeronava a intrat în baza tehnică pentru a fi remediat defectul după care aperformat în continuare zboruri. Este vorba de întârzieri în operare care au apărut deoarece nicio aeronavă nu poate pleca şi nu va pleca până nu este 100% sigură din punct de vedere tehnic.”

În urmă cu două săptămâni, cinci avioane ale companiei de stat au avut probleme, în doar 24 de ore, motiv pentru care au decolat cu întârziere. Doi specialişti francezi vor veni, în perioada următoare, la TAROM pentru a afla care au fost cauzele acestor probleme. Anunţul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, la Digi24.

Sorin Buşe, ministrul Transporturilor: „În discuțiile cu compania am solicitat și ei ne-au pus la dispozitie doi tehnicieni. Dânșii se vor uita nu numai la datele acestea, ci la bazele lor de date. Și să vadă dacă aceste incidente sunt niște semne că e ceva în neregulă cu această flotă, cu toate că nu ar trebui să fie pentru că sunt avioane de 11 ani vechime, nu sunt noi, dar nici foarte vechi și să vadă dacă statistic iese din normalitate.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri