Două zile până la greva de la ROMATSA. Anunţul făcut de companie

Data actualizării: Data publicării:
romatsa FB

ROMATSA, regia care are monopolul dirijării traficului aerian din România, a anunţat că dialogul dintre reprezentanţii instituţiei şi sindicate continuă în fiecare zi, având loc discuţii inclusiv sâmbătă şi duminică, iar conducerea face toate eforturile pentru a ajunge la un acord cu reprezentanţii salariaţilor în vederea anulării grevei generale anunţate pentru 30 mai.

Reprezentanţii sindicatului au precizat, pentru News.ro, că o nouă rundă de negocieri este programată pentru luni, de la ora 11, la Ministerul Transporturilor.

Angajaţii ROMATSA vor declanşa greva generală în 30 mai, pe termen nelimitat, începând cu ora 9.00, a anunţat joi Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR).

"Dialogul cu partenerul social, început încă din luna martie 2017, continuă cu maxim de implicare şi responsabilitate în vederea identificăarii soluţiilor care să conducă la stingerea conflictului de muncă. În acest sens, managementul şi-a manifestat întreaga disponibilitate, prin negocieri zilnice cu partenerul social, inclusiv sâmbăta şi duminica, consemnate în procese verbale", a precizat ROMATSA.

Negocierile vor continua şi luni, la Ministerul Transporturilor, iar scopul este anularea grevei.

"Conducerea ROMATSA RA asigură opinia publică de faptul că se vor depune în continuare toate eforturile în vederea încheierii unui acord pentru anularea grevei propriu-zise", mai arată comunicatul Romatsa.

În 12 mai, controlorii de trafic aerian au declanşat o grevă de avertisment de două ore şi au anunţat că vor continua negocierile pentru a găsi soluţii la cele aproximativ 50 de solicitări şi a încheia contractul colectiv de muncă, astfel încât să nu se ajungă la grevă generală, care ar perturba pe termen nelimitat traficul aerian.

În lipsa unui acord, sindicatul care reprezintă interesele angajaţilor Romatsa a anunţat că în 30 mai, începând cu ora 9.00, va declanşa greva generală pe termen nelimitat.

În12 mai, după greva de avertisment, sindicaliştii au precizat că, încă din august 2016, au trimis nenumărate memorii, inclusiv către Preşedinţie, pentru a semnala problemele din sistem, cauzate de managementul defectuos, însă de atunci şi până când au anunţat că întrerup lucrul, "autorităţile au fost surde".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri