Maria Magdalena Grigore, ”blonda de la Transporturi” se întoarce ca secretar de stat

Doru Cireaşă Data publicării:
grigore

Protejată a aripii Tăriceanu a PNL, membru in Consiliul de Administrație al Tarom când era simplă studentă și șefă peste 3.000 de kilometri de drumuri naționale la momentul la care avea doar trei luni experiență în muncă, Maria Magdalena Grigore a fost numită miercuri de către premierul Sorin Grindeanu secretar de stat în minister.

grigore

Maria Magdalena Grigore (prima din dreapta) a fost numită pe filieră ALDE. Foto: Dejeanul.ro

Premierul Sorin Grindeanu a numit miercuri un nou secretar de stat la Ministerul Transporturilor, în persoana Mariei Magdalena Grigore, potrivit unei decizii a acestuia, publicată miercuri in Monitorul Oficial.

Aceasta a mai deținut funcția de secretar de stat în același minister până în noiembrie 2015, moment la care a intrat în conflict cu fostul ministru al Transporturilor, Dan Costescu. Ulterior Maria Magdalena Grigore a deținut funcția de secretar general TRACECA, proiect european ce are ca scop construirea unui coridor de transport spre Asia.

Ceea ce este remarcabil este ascensiunea noului secretar de stat.

Primul ei loc de muncă a fost cel de secretară a deputatului liberal Carol Kovacs în anii 2000. Ulterior ea a răspuns de cabinetul unui alt deputat PNL, Mircea Ciopraga. Acesta și-a propulsat fosta colaboratoare de la cabinet la șefia a peste 2.500 de kilometri de drumuri. Capacitatea ei a fost sesizată de liberali încă din studenție, când Ludovic Orban, ministrul Transporturilor la acel moment, a numit-o în Consiliul de Administrație al Tarom.

În 2008, la un an de la terminarea facultății, conducerea liberală a Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Nationale din România, actual CNAIR, a numit-o șef al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) București, care administreaza aproximativ 2.500 de kilometri de drumuri naționale. Ea deținea funcția de membru PNL, organizatia sector 3. 

La momentul numirii sale la DRDP, experiența în muncă a tinerei de 27 de ani cuprindea funcția de curier personal la doi secretari de stat, angajată la cabinetul deputatului liberal Mircea Ciopraga, precum si trei luni ca economist in cadrul DRDP.

Actuala numire la Transporturi are loc pe baza susținerii primite de Magdalena Maria Grigore de la ALDE, partid condus de Călin Popescu Tăriceanu, au declarat sub protecția anonimatului oficiali ai Ministerului Transporturilor, sub protecția anonimatului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri