Ministrul Transporturilor: Au rămas două trasee în finală pentru autostrada Pitești-Sibiu

Data actualizării: Data publicării:
dan costescu

„A fost pentru mine un pic surprinzător, pentru că suntem primul Guvern care în domeniul transporturilor își asumă ca prioritate zero Autostrada Pitești-Sibiu și suntem în același timp primul Guvern care află dintr-o demonstrație de stradă și nu dintr-o adresă oficială către minister despre acest lucru”, a spus Dan Costescu, despre manifestația angajaților Dacia de la Mioveni de luni.

„Când noi am anunțat că este prioritatea noastră această autostradă, am văzut și această manifestație, probabil era programată mai demult. Oricum, ne ajută, că este o presiune în plus și mergem cu proiectul în ritmul în care ne-am propus”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Dan Costescu a anunțat că încă nu a fost ales un traseu al autostrăzii.

„Nu s-a ales un traseu. Au rămas două în finală, din cele șapte, mai precis traseul 1 și traseul 7, niciunul nu are lungimea de 100 de kilometri, unul are 122,9 și altul 119. Nu în această decizie stă proiectul. Proiectul stă în cealaltă parte a studiului de fezabilitate. Practic în studiile geo stă această analiză și de asta a și fost întârziat”, a precizat ministrul, adăugând că au fost dubii cu privire la calitatea acestor studii dar că au fost eliminate neconformitățile.

Întrebat cine va face proiectarea, Dan Costescu a spus că nu va fi cazul să se ocupe departamentul nou înființat în CNADNR.

„Nu că n-ar avea capabilitate. Cei mai buni proiectanți se plimbă de la o firmă la alta, cine plătește mai mult beneficiază de servicii. Dar pentru un proiect de acest gen va fi cu siguranță o licitație și va fi un proiectant extern. Avantajul nostru va fi că vom fi în cunoștință de cauză când vom aviza acel proiect tehnic, până acum nu era cazul, nu aveam proiectanți”, a spus ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri