Ministrul Transporturilor bagă piciorul în accelerarea autostrăzii Pitești-Sibiu

Data publicării:
razvan cuc

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, dorește accelerarea proiectului autostrăzii Sibiu-Pitești, astfel încât, în 2017, ar putea fi demarate procedurile de achiziție publică pentru proiectare și execuție.

razvan cuc

Răzvan Cuc a declarat, vineri, în ședința comisiilor de specialitate ale Parlamentului, reunite, că prioritățile mandatului său sunt în principal axate pe câteva proiecte de investiții mari, cum ar fi continuarea lucrărilor pe fostul coridor IV, actualul coridor Rin-Dunăre, unde se găsește autostrada Sibiu — Pitești.

"Pentru capete, adică secțiunea 1 Sibiu — Boița, respectiv secțiunea 5 Pitești — Curtea de Argeș, documentațiile tehnice aferente au fost predate către beneficiari și în acest moment sunt în analiză. În acest context, vom încerca o abordare de accelerare a proiectului, ținând cont de importanța majoră a acestuia, respectiv vom încerca în anul 2017 să demarăm procedurile de achiziție publică pentru proiectare și execuție (pentru capete — n. r.)", a spus ministrul.

Însă, potrivit acestuia, un obstacol important este obținerea acordului de mediu, fiind necesară o conlucrare foarte bună între Ministerul Transporturilor și cel al Mediului.

"Precizez că un obstacol important care trebuie depășit îl constituie obținerea acordului de mediu, pe care beneficiarul își propune să îl obțină la nivel de detaliu pentru cele două secțiuni menționate, adică 1 și 5, iar pentru restul secțiunilor — 2, 3 și 4, adică cele din mijloc — să fie obținut acordul de mediu la nivel de principiu. Aici este nevoie de o conlucrare foarte bună între cele două ministere, respectiv cel al Transporturilor și al Mediului'', a explicat Răzvan Cuc.

Citește și ”Celebritate în scandalul Duicu, sponsor PSD, ajuns consilier al șefului Companiei de Autostrăzi”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri