Vor fi lansate noi zboruri low cost spre Constanța

Data actualizării: Data publicării:
avion crop
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Cu avionul la mare. O companie aeriană low cost începe să zboare din aprilie spre Constanţa, cu plecare din marile oraşe. O veste care vine in sprijinul celor care până acum făceau aproape o zi pe drum cu trenul sau cu maşina. Iar cine se grăbeşte să cumpere bilete, face economie şi de bani, relatează Digi24.

Prețul biletelor va porni de la 90 de lei, iar zborurile vor fi lansate la finalul lunii aprilie. Atunci, oameni se vor putea îmbarca de la Cluj, Timișoara, Iași sau Oradea cu destinația Mihail Kogălniceanu, aeroportul aflat la doar câțiva kilometri de Mamaia și Constanța.

Astfel timpul de deplasare va fi scurtat. Acum un drum Cluj - Constanța durează cu mașina chiar și 12 ore.

În plus, turiștii și cei care vor călători în scop de afaceri vor face și economie, pentru că aceeași rută ajunge să coste cu mașina chiar și peste 500 de lei, dacă ne gândim la carburantul consumat.

Plecând de pe aeroportul din Cluj-Napoca, drumul până pe litoral va dura  doar o oră până pe aeroportul Kogălniceanu din Constanța. Drumul cu mașina până pe litoralul românesc ar dura în jur de 10 ore la volan, iar costul drumului Cluj-Constanța, ar putea ajunge undeva la 500 sau 600 de lei.

Frecvența zborurilor nu va fi la început foarte mare. Zborurile din Oradea vor fi săptămânale, iar cele din Cluj și Timișoara vor fi programate de două ori pe săptămână.

De pe 15 iunie, de pe Aeroportul Internaţional din Iaşi, vor decola două aeronave în fiecare luni către Constanţa.

De 8 ani de zile nu am mai avut curse interne pe aeroportul Constanţa. Începând din sezonul estival 2017, unul dintre cei mai importanţi operatori aerieni români va deschide o bază pe aeroportul Constanţa.

Aeroportul este la 25 de kilometri de Mamaia şi Constanţa şi la aproape 40 de Eforie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri