Poziția Uber față de protestele organizate de taximetriști

Data publicării:
UBER ROMANIA DESCHIDERE GETTY

Aproximativ 800 de transportatori, majoritatea taximetrişti, protestează în faţa Guvernului, miercuri, faţă de ceea ce ei numesc pirateria din domeniul transportului de persoane, desfăşurată în special prin platforma Uber. Reprezentanții Uber susțin, într-un răspuns la o solicitare Digi24.ro, că sunt „pro-reglementare” și doresc să funcționeze „într-un cadru care definește serviciile noi” și subliniază dorința de a colabora cu autoritățile din România.

UBER ROMANIA DESCHIDERE GETTY

„În toată această dezbatere, lipsește actorul cel mai important - consumatorul. În România, peste 250.000 de oameni din București, Brașov, Cluj-Napoca și Timișoara folosesc și recomandă aplicația UBER pentru că oferă un serviciu de calitate, fiscalizat și civilizat. În doar doi ani,  România a ajuns a cincea țară pentru UBER din Uniunea Europeană, după Anglia, Franţa, Portugalia şi Polonia. Asta arată deschiderea românilor pentru servicii digitale și nevoia pentru mai multe opțiuni de mobilitate urbană - argumente foarte puternice atât pentru autorități, cât și pentru companiile din industrie de a încuraja inovația digitală. Prin adoptarea și încurajarea serviciilor inovatoare, România poate deveni un model în regiune și se poate alătura celorlalte state din Uniunea Europeană care aleg să valorifice economia digitală în beneficiul oamenilor și nu să o limiteze.

Suntem pro-reglementare - ne dorim să funcționăm într-un cadru care definește serviciile noi precum UBER și subliniem încă o dată dorința de a colabora cu autoritățile din România pentru a găsi o soluție de reglementare în linie cu recomandările Comisiei Europene", declară oficialii UBER România într-un răspuns pentru Digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri