România a ajuns la 734 de kilometri de şosea rapidă

Data actualizării: Data publicării:
trafic autostrada soarelui, foto generice_politia romana (1)

Odată cu deschiderea celor 22 de kilometri de şosea rapidă între Cunţa şi Sălişte, România a ajuns la 734 de kilometri de şosea rapidă.

Până la finalul anului mai sunt două luni şi jumătate, iar autorităţile speră că mai este timp pentru terminarea lucrărilor şi pe alte autostrăzi, însă pe bucăţi.

Şefii de la Drumuri spun că până la finalul anului vor fi gata lucrările la 15 din cei aproape 29 de kilometri dintre Coşeviţa şi Traian Vuia, partea a autostrăzii Lugoj-Deva. La aceştia s-ar mai putea adăuga încă 10 km între Ilia - Coşeviţa, din aceeaşi autostradă, dar lucrurile nu sunt încă definitivate.

Şeful Companiei de Drumuri spune că până la finalul anului se deschide traficul şi pe 3 kilometri din autostrada Bucureşti - Ploieşti, respectiv de la Şoseaua de Centură până la Şoseaua Popasului.

Pe lâgnă aceştia, mai avem 8,7 km din Autostrada Transilvania de lângă Cluj-Napoca, între Gilău şi Nădăşelu care vor fi finalizaţi anul acesta, dar care nu vor putea fi deschişi traficului întrucât podul peste Someş care ar uni tronsonul de cel construit de Bechtel până la Câmpia Turzii încă nu a fost finalizat.

Dacă stăm să adunăm toate aceste frânturi de şosele rapide rezultă că până la finalul anului reţeaua de autostrăzi a României ar putea ajunge la aproape 772 de kilometri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri