ROMATSA: Traficul aerian va reintra în normal în trei ore

Data publicării:
romatsa FB

Restricțiile au fost ridicate în spațiul aerian românesc. În 2 -3 ore traficul aerian va reveni la normal, spune conducerea regiei de dirijare a traficului aerian ROMATSA.

Restricțiile au fost ridicate în spațiul aerian al României și pe aeroporturile din țară iar în următoarele două-trei ore traficul va reveni la normal, a declarat, vineri, directorul general al ROMATSA (Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian), Valentin Cimpuieru, potrivit Agerpres.

"Restricțiile au fost ridicate în spațiul aerian al României și pe aeroporturile din țară, astfel încât noi sperăm că în următoarele două-trei ore traficul va reveni la normal. În acest moment nu se pune problema de grevă generală", a spus Cimpuieru.

Acesta a precizat, de asemenea, că va fi semnat contractul colectiv de muncă.

Potrivit directorului ROMATSA, în prezent salariul mediu în cadrul administrației este de 21.500 lei.

Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR) a declanșat vineri, între orele 11:00 și 13:00, o grevă de avertisment, din cauza lipsei contractului colectiv de muncă, care a expirat din data de 1 septembrie 2016, dar și pentru că nu s-a ajuns la nicio înțelegere cu autoritățile în privința revendicărilor salariaților.

Salariații ROMATSA au acuzat lipsa unui nou contract colectiv de muncă pentru perioada 2016/2017, faptul că nu se mai fac angajări, nu există buget, iar conducerea Regiei este una interimară. Proiectul de buget avansat de conducerea regiei a fost respins de sindicaliști.

În timpul grevei sa fost asigurată mai mult de o treime din activitatea normală a ROMATSA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri