Șeful de CJ care a semnat 40.000 de acte în 12 ore

Data actualizării: Data publicării:
semnat hartii

12 kilometri de hârtii semnate. 12 ore petrecute la birou. Un singur proiect pentru obţinerea unor fonduri europene. Şefului Consiliului Judeţean Iaşi a semnat, fără pauză, 40.000 de acte. Totul în speranţa că instituţia va obţine 74 de milioane de euro, pentru reabilitarea drumului care face legătura între Iaşi şi Suceava.

semnat hartii

„Sunt peste 9.000 de pagini de semnat , dar este un proiect foarte frumos și trebuie să reușim să încadrăm în termen”, spune președintele CJ Iași, Maricel Popa.

E vorba de reabilitarea drumului judeţean care face legătura între Iaşi şi Suceava. Cele 9.000 de pagini ale proiectului trebuie semnate în patru exemplare, iar şeful CJ Iaşi a avut de iscălit şi actele adiţionale.

„40.000 de pagini, este o muncă infernală și trebuie realizată în ultimele două zile înainte de depunerea proiectului”, spune Maricel Popa.

Totul a durat o jumătate de zi. Cei implicaţi în proiect spun că aveau la dispoziţie şi varianta semnăturii electronice, dar munca ar fi fost aceeaşi.

Necesită , în primul rând, scanarea acestei documentații și după aceea aplicarea semnăturii electronice, deci nu s-a simplificat cu absolut nimic”, spune Marieta Afilipoaie, coordonatorul proiectului.

Proiectul în valoare de 74 de milioane de euro prevede reabilitarea a 172 de kilometri de drum. Se va asfalta în două județe, așa că documentația e mai stufoasă decât în cazul altor lucrări finanţate din bani europeni.

Dacă stăm să ne raportăm numai la cele 11 localități , sunt aproximativ 60.000 de locuitori ai județului care vor avea un acces extrem de facil, extrem de dorit, confortabil”, spune Alin Aivănoaie, consilier județean.

În judeţul Iaşi vor fi modernizaţi aproape o sută de kilometri de drum judeţean, iar în Suceava, peste 75.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri