Toalete cu lacăt la intrarea în țară, pe autostrada A1

Data publicării:
po-adevarata-bataie-de-joc-la-adresa-oam

Cele șase toalete situate pe primii 100 de kilometri ai autostrăzii A1, la intrarea în țară, zac închise creând automobiliștilor mari probleme. Compania de Drumuri și Autostrăzi a rămas fără firmă de curășenie, iar licitația este în plină desfășurare.

po-adevarata-bataie-de-joc-la-adresa-oam

Foto: jurnalaradean.ro

Lipsite de sisteme inteligente de transport, de stații de carburanți și puncte de alimentație publică, autostrăzile din România încep a avea probleme și cu toaletele. Punctele sanitare de pe unele autostrăzi stau închise în lipsa firmelor de curățenie. Un exemplu sunt toaletele aflate pe sectorul Nădlac - Remetea al A1, potrivit publicației locale jurnalaradean.ro.

În loc de „Welcome to Romania!”, cei care intră în ţara noastră pe A1, la Nădlac, găsesc toalete închise, notează publicația indicată. Situația trezește furia automobiliștilor care văd în toaletele închise cea mai bună dovadă a faptului că ”trăiesc în România”. ”Dovadă că trăim în România! E posibil orice. E bătaie de joc. Te duci pe câmp, precum animalele. E civilizaţie asta? Stai în parcare şi auzi, toaletele sunt închise. Autostradă nouă! Suntem de râsul lumii. Şi la vamă, în terminal, e închisă.” „Nu ai ce zice, de toată ruşinea! Noi spunem că suntem stat membru UE, da? Ce stat membru suntem? Mer­­geti afară, să vedeţi toalete cu WiFi”, invită un român umblat prin lume.

file6ryl16hgx061ag14ogof

Foto: jurnalaradean.ro

Necazul oamenilor este crunt, mai ales că situaţia este aceeaşi încă de la intrarea în România. Practic, sunt închise toate cele patru toalete înfiinţate pe o rază de 40 de kilometri, dus-întors, între Nădlac şi Arad. Alte două toalete situate spre Remetea, județul Timiș sunt și ele închise.

CNADNR: S-a schimbat legislația achizițiilor

Reprezentanţii Companiei Na­­ţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) dau vina pe legislație. Situaţia s-ar putea prelungi cu cel puţin o lună de zile, iar reprezentanţii CNADNR anunţă controale. Cei care încearcă să-şi facă nevoile în afara spaţiilor amenajate, ar putea fi amendaţi.

Alina Sabou, purtător de cuvânt al CNADNR Timişoara, ne-a declarat: „Achiziţia de servicii este în curs de derulare, ca urmare a procedurilor legale. Până când se va încheia un nou contract, curăţenia şi întreţinerea se vor realiza în regie, cu personalul propriu al DRDP Timişoara. Este posibil ca, în unele puncte, curăţenia să nu fie la nivelul cerinţelor, dar rugăm particpanţii la trafic să fie mai atenţi la modul în care folosesc aceste spaţii. Ne cerem scuze pentru neplăcerile care apar în acest proces, până la contractarea unui nou serviciu de curăţenie, timp în care vom efectua mai des controale în punctele deschise… Menţionez că pentru tronsonul Remetea Mare-Nădlac, al autostrăzii A1, data limită de depunere a ofertelor de serviciu este 9 noiembrie 2016. Procedurile de contractare a unui nou serviciu au fost întârziate circa o lună şi jumătate din cauza modificării legislaţiei”, spune ea.

Valoarea licitației în curs este de circa 5,13 milioane lei, fără TVA. Firma câștigătoare va avea în sarcină șase toalete, câte trei pe fiecare sens de circulație al autostrăzii, în următorii doi ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri