Un drum național pitoresc se prăvale în lac

Data actualizării: Data publicării:
Alunecarea-de-teren-din-luna-mai-2006-vedere-de-pe-baraj

România nu are multe șosele care să traverseze Carpații, fapt care nu este o noutate. Dar, nici măcar acestea nu sunt reparate și întreținute la timp.

Drumul Național DN10, care leagă Buzăul de Covasna și Brașov, una dintre cele mai spectaculoase șosele din țară, este în pericol să se scufunde. Jurnaliștii de la gazetalubuzoianu.ro au identificat cel puțin cinci puncte în care siguranța automobiliștilor este pusă în pericol.

Șoseaua traversează Carpații de curbură la o altitudine de aproximativ 1.000 de metri, în mare măsură pe malul lacului Șiriu. Starea drumului este deplorabilă iar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu a efectuat nicio lucrare de reparație capitală a drumului național care să stăvilească alunecările versanților, foarte periculoase pentru șoferi.

În prezent din întreaga lățime a șoselei sunt disponibili șoferilor doar 2,7 metri, lățime pe care se circulă alternativ. Traficul a fost restricționat la o viteză de 30 de kilometri la oră și la un tonaj de 3,5 tone, potrivit situației oficiale a drumurilor naționale, publicată zilnic de către companie.

Bolovanii riscă să se prăbușească pe carosabil și, cu toate acestea, restricțiile sunt nesocotite de către șoferii profesioniști care transportă camioane pline de bușteni. Citește aici reportajul realizat de publicația buzoiană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri