VIDEO. 12 ore în aeroport. Explicațiile companiei Wizz Air

Data actualizării: Data publicării:
pasageri pe fiumicino

Pasagerii unei cursei Wizz Air au fost daţi jos din avion, vineri seara, pe aeroportul Fiumicino din Roma şi conduşi din nou în aerogară. Acolo au așteptat ore în șir până au primit niște explicații. Unii dintre ei au ajuns acasă abia sâmbătă, după mai bine de 15 ore. 

ACTUALIZARE. O parte din pasagerii cursei Wizz Air de la Roma care a fost anulată aseară, au ajuns astăzi în jurul orei 11 în Capitală. După ce au stat 12 ore pe aeroportul Fiumicino oamenii au fost aduşi cu următoarea cursă a companiei.

Situaţia a fost cauzată de supraaglomerarea aeroportului, care e nevoit să preia şi zborurile care erau operate de Ciampino - închis acum pentru reparaţii, au precizat reprezentanţii Wizz Air. Echipajul a aşteptat atât de mult permisiunea de decolare, încât i-a expirat timpii de zbor, spune Wizz Air. Cei care nu au revenit în ţară cu zborul de dimineaţă au primit banii înapoi.

Am urcat în avion cu o întârziere de două ore, după aia ne-au plimbat prin aeroport două ore, comandantul a zis că orarul meu de muncă s-a terminat, ne-a coborât în aeroport. Nu mai erau nici scaune să stăm, făceam cu rândul pe scaune, a fost groaznic”, a povestit o pasageră.

Cursa trebuia să decoleze de pe aeroportul italian vineri, la ora 20 şi 55 de minute. Oamenii spun că abia la ora 4 dimineaţa au reuşit să ia legătura cu un reprezentant al companiei.

La Roma nu sunt reprezentanți de la Wizz. Pe la 3-4 ne-au adus pliante și am găsit o doamnă în România care ne-a reprogramat zborul”, a declarat un bărbat.

O parte dintre noi am fost la hotel, ne-au dat un sandviș, o cafea și apă”, a relatat un alt pasager.

De vineri, aeroportul Fiumicino este mult mai aglomerat. Timp de două săptămâni va prelua şi zborurile celui de-al doilea aeroport al Romei - Ciampino - închis pentru lucrări de mentenanţă la pistă.

Comunicatul Wizz Air:

Din cauza închiderii aeroportului Roma Ciampino pentru reparaţii, Wizz Air, ca multe alte companii, operează zborurile de Ciampino de la Roma Fiumicino, ceea ce generează un trafic mai ridicat decât de obicei şi cozi de aşteptare pe aeroportul Roma Fiumicino. Zborul Wizz Air W6 3246 de pe 14 octombrie de la Roma Fiumicino la Bucureşti Otopeni a fost reprogramat pe 15 octombrie din cauza aşteptării prea îndelungate pentru decolare, care a dus la expirarea timpului de zbor pentru echipaj. Pasagerii cursei au primit banii înapoi sau, în măsură disponibilităţii, au fost reprogramaţi pentru zborul W6 3142 de pe 15 octombrie de la Roma Fiumicino la Bucureşti. Această situaţie a afectat şi zborul Wizz Air W6 3191 de la Bucureşti la Zaragoza de pe 15 octombrie, care a decolat cu o întârziere de 3 ore, la 12:15 ora locală. Wizz Air îşi cere scuze tuturor pasagerilor afectaţi pentru orice incoveniente produse de aglomeraţia aeroportului.”


 

De 12 ore pasagerii cursei WizzAir Roma-Bucureşti aşteaptă în aeroportul Fiumicino să afle când şi cum vor ajunge la destinaţie. Zborul lor a fost anulat.

Un telespectator Digi24 ne-a povestit că pasagerii au fost îmbarcaţi la ora programată, dar după o oră de aşteptare în aeronavă, au fost daţi jos şi conduşi în aeroport, fără să li se dea vreo explicaţie.

Şi nu este singurul zbor WizzAir care consemnează întârzieri la decolare. Pasagerii cursei Bucureşti - Zaragoza, programată pentru ora 9:00, au aflat de la panoul de informaţii că vor pleca trei ore mai târziu.

Reprezentanţii Wizz Air nu au putut fi contactaţi.

Vă reamintim că dacă aţi fost martorii unui eveniment ce poate deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail (digivox@digi24.ro sau redactie@digi24.ro) sau pe contul nostru de Facebook. Ne puteţi contacta și telefonic sau ne puteți trimite fotografii şi filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Vă rugăm să precizati numele și locul din care le transmiteți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri