TVA redus la utilități. Propunerea UDMR este susținută de liberali

Data publicării:
deputattva

Deputatul UDMR de Bihor Szabó Ödön, cel care a venit cu ideea reducerii TVA, nu ştie cât ar putea costa statul o asemenea măsură. Ştie însă că pentru români ar însemna mai mulți bani.

„Oamenii nu îi vor strânge în nişte ceşti sau în ligheane şi îi vor pune undeva ca şi tezaurele dacice ascunse, ci vor merge şi îi vor cheltui pentru alte produse pe care nu şi le permiteau”, a declarat Szabó Ödön.

Liberalii, însă, au apucat să facă nişte calcule. Au decis să susţină demersul UDMR, mai ales că sunt în negocieri pentru schimbarea Guvernului Ponta.

„Câteva sute de milioane la bugetul de stat. Noi o avem şi în programul de guvernare al PNL-ului o redcuere a TVA-ului pentru utilităţi: pentru energie, gaz”, a spus Gheorghe Ialomiţianu, deputat PNL.

Social-democraţii sunt, însă, mai rezervaţi.

Vreau să văd într-adevăr care este impactul bugetar. Dacă acest proiect de lege este, în primul rând, sustenabil economic şi va ajuta în primul rând familiile tinere, eu îl voi susţine, a declarat Ana Birchall, deputat PSD.

Maghiarii vor ca propunerea să ajungă în Parlament în această sesiune parlamentară, adică până la sfârşitul lunii iunie. Măsura vine la pachet cu alte idei gândite de UDMR pentru sprijinirea familiilor. Printre ele, şi reducerea impozitului pe venit al părinţilor în funcţie de numărul de copii.

Premierul Victor Ponta a anunţat deja că, din luna iunie, produsele alimentare şi băuturile fără alcool vor avea o taxă pe valoare adăugată de 9 la sută.

Guvernul şi-a mai propus ca, de la începutul anului viitor, cota generală de TVA să scadă de la 24 la sută la 20 la sută. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri