Un tunel construit de olandezi într-un weekend trezește invidia românilor, dar și a americanilor

Data actualizării: Data publicării:
Untitled tunel

O filmare de pe autostrada A12 din Olanda arată cum muncitori care lucrează inclusiv noaptea şi în condiţii de ploaie reușesc să realizeze într-un weekend un tunel lung de 70 de metri.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Imaginile apărute pe youtube.com arată cum structura de beton a tunelui era pregătită deja pentru a fi amplasată sub corpul autostrăzii. Lucrarea a fost efectuată într-un singur weekend. Filmarea a trezit invidia celor care au urmărit clipul de pe You Tube.

Nu numai românii au avut cuvinte de critică la adresa constructorilor din țara lor, ci și australienii, canadienii, americanii, belgienii sau suedezii.

„Este vorba de metode de construcţie. Şi respect pentru contribuabili, ceea ce lipseşte total în România. La noi reabilitarea unei banale străduţe durează săptămâni. Şi faptul că au turnat asfalt pe ploaie nu înseamnă că acel tronson se prăbuşeste sau crapă în 2 săptămâni. Nu ştiu cum alţii pot, sau au solutii tehnice de bun simţ, să facă un lucru bun şi rapid în orice condiţii. În Suedia, ţara la care ne uităm cu "ochii mari", se toarnă asfalt pe ploaie, ninsoare, frig şi al naibii, aştia au cele mai bune drumuri din UE", spune utilizatori ai forum.peundemerg.ro care comentează filmarea.

”În Berlin ar fi durat cinci ani și ar fi descoperit că au pus tunelul invers, în jos”, spune un german care comentează clipul. ”În Statele Unite după mutarea primei lopeți, lucrarea ar fi durat cel puțin cinci ani, timp în care ar fi fost închis tot traficul. Prețul ar fi ajuns de trei ori peste cel inițial. Ar fi început lucrarea la 12 și la ora 1 ar fi intrat în pauză”, spune un american.

În Suedia lucrarea ar fi durat patru ani din cauza pauzelor de cafea obligatorii, iar în Australia s-ar fi descoperit la începerea lucrărilor specii rare de broaște care ar fi determinat studii de mediu pe parcursul a cinci ani.

În Belgia lucrarea ar fi mers repede însă în final s-ar fi descoperit că tunelul a fost realizat în o altă locație. Și in fine, în Canada lucrarea ar fi fost posibilă în doi ani timp în care ”s-ar fi închis întregul oraș”, spun persoanele care au urmărit filmarea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri